خوش طعم ترین چاشنی دنیا
کی فکرش را می کرد خواهر ته تغاری دوست داشتنی من که دست به سیاه و سفید نمی زد و فقط به فکر درس و مشق بود و البته مؤفق شد رتبه پانصد دانشگاه سراسری را بیاورد، بلافاصله بعد از ازدواج، اینقدر هنرمند و کدبانو از آب دربیاید.
میزهایی که برای ما می چیند پر از سلیقه و عشق و زیبایی هست.
آدم فکر میکند که چه غذای سخت و عجیب غریبی هست.
ولی معمولا وقتی خودش خیلی ساده و آسان دستورالعملش را می گوید، راحت به نظر می رسد.
البته چاشنی غذا هم بی تأثیر نیست! و چاشنی غذاهای او یک دنیا عشق و یک دنیا لبخند است.
خانم های کدبانو، عشق و محبت شما خوش طعم ترین چاشنی ایی هست که موقع آشپزی با قلب های مهربانتان به عزیزانتان هدیه می کنید.?
دین آرامشبخش ما
به قلم شیدا صدیق
https://golenarges18.kowsarblog.ir/
مواد مورد نیاز جهت تهیه کوزالاک مانتی:
نان یوفکا مثلثی یک بسته (این نان را هایپر مارکت ها دارند هم مستطیلی هم مثلثیش هست).
گوشت چرخ کرده صد گرم
پیاز یک عدد متوسط
جعفری تازه ساطوری شده پنجاه گرم
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
نمک، فلفل قرمز، ادویه گوشت، زردچوبه به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
نمک به مقدار دلخواه
ماست و بادمجون چهارقاشق غذاخوری
قارچ، فلفل دلمه در صورت تمایل
طرز تهیه غذای ترکیهای کوزالاک مانتی:
اول پیاز را نگینی خرد میکنیم. در تابه روغن میریزیم و پیازها را تفت میدهیم بعد ادویه گوشت و فلفل قرمز، زردچوبه را به پیازها اضافه کرده وکمی تفت میدهیم تا ادویهها رنگ باز کنند و بوی عطرشان فضای آشپزخانه را پر کنه.
ولی در این غذا دقت کنید ادویهها را زیاد تفت ندهید.
گوشت چرخکرده را به پیازها اضافه کرده و سر تابه را چند دقیقهای میگذاریم و زمان میدهیم تا گوشت نیمپز شود. در این مرحله با بههم زدن مواد درون تابه کمک میکنیم تا گوشت سرخ شود و از حالت خامی خارج شود.
حالا نوبت رنگدادن به سس کوزالاک مانتی فرا میرسد. ربگوجه فرنگی را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه میکنیم و بههم میزنیم تا سس گوشتی ما را خوشرنگ و جذاب کند. این مرحله کاملاً سلیقهای است و شما میتوانید آن را نیز حذف هم کنید.
اضافه کردن قارچ یا فلفل دلمهای، سر تابه را گذاشته و کمی آب به سس اضافه میکنیم تا مواد حسابی با هم بپزند یا اصطلاحاً جا بیوفتند. ده تا پانزده دقیقه که سپری شد نمک را به میزان دلخواه به سس اضافه میکنیم. بههمین راحتی سس گوشتی بینظیر ما آماده شده، حالا به سراغ نان یوفکا میرویم.
نان کوزالانک مانتی
نانهای مثلثی یوفکا را با کمک قیچی از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم میکنیم. حالا با کمک نی، خودکار، سیخ کوچک یا هر وسیله لولهای شکلی که در دسترس دارید از قسمت انتهای مثلثها شروع به لوله کردن نان میکنیم. نکته: تقریباً به دو تا سه سانتی متر سر مثلث که رسیدید به کمک انگشت یا برس مقداری آب روی نان بزنید و رول کردن را ادامه دهید. این کار باعث میشود تا رولهای ما به خوبی به هم بچسبند و در زمان سرخ کردن باز نشوند. این کار را تا آخر ادامه میدهیم و تمام نانها را رول میکنیم. نکته: در این مرحله سرعت عمل به خرج دهید چون نان یوفکا در مجاورت با هوا زود خشک و شکننده میشود.
لول کردن نان -طرز تهیه غذای ترکیه ای
بعد از رول کردن نانها، در ظرف مناسبی روغن سرخکردنی را میریزیم و منتظر میمانیم تا روغن داغ شود. رولها را یکی یکی در روغن غوطهور شده سرخ میکنیم. نکته: دقت داشته باشید وقتی روغن به دمای مطلوب شما رسید حرارت را کم کنید زیرا نانیوفکا به خاطر نازک بودنش خیلی زود میسوزد و شکل و بوی بدی میگیرد.
سرخ کردن نان -کوزالاک مانتی
رولهای سرخ شده را روی دستمال جاذب روغن قرار میدهیم تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
کوزالاک مانتی-طرز تهیه غذای ترکیه ای
مرحله سرو فرا رسیده، حالا رولها را به دور ظرف مرتب میچنیم و از مخلوط سس گوشتی در مرکز ظرف میریزیم، مقداری ماست بادمجان روی گوشتها ریخته و جعفری ساطوری شده را نیز روی ماست میریزیم. این مراحل را تا آخر ادامه میدهیم.
نکته: اضافه کردن ماست بادمجون در اصول تهیه اولیه این غذا است اما اگر شما تمایل به استفاده نداشتید میتوانید از ماستموسیر یا حتی ماست چکیده ساده نیز استفاده کنید.
غذای خوشمزه ترکیهای ما بههمین راحتی به پایان رسید، رولها را به سس جادوی آغشته کنید و نوش جان.